Acte necesare permis auto categoria B

Obținerea permisului auto categoria B este un moment important în viața fiecărui șofer aspirant. Pentru a facilita acest proces, este crucial să cunoaștem în detaliu actele necesare pentru a putea face față cu succes examenului și a obține acest document esențial.

Documentele personale necesare

Pentru a începe procesul de obținere a permisului auto categoria B, este esențial să ai la tine următoarele documente personale:

 • Buletin sau carte de identitate în original și o copie;
 • Certificat de naștere în original și o copie;
 • Certificat de căsătorie (dacă e cazul) în original și o copie;

Documente referitoare la sănătate

Pentru a dovedi că ești apt din punct de vedere medical pentru a conduce un vehicul, trebuie să prezinți următoarele documente:

 • Certificat medical eliberat de o unitate medicală autorizată, care să ateste starea de sănătate corespunzătoare pentru conducerea autovehiculelor;
 • Analizele medicale necesare, cum ar fi testul de vedere și testul psihologic.

Documentele legate de formarea teoretică și practică

Pentru a fi pregătit să treci examenul teoretic și practic, trebuie să prezinți următoarele:

 • Adeverință de absolvire a cursului de pregătire teoretică;
 • Adeverință de absolvire a cursului de pregătire practică de conducere;
 • Carnetul de elev în original și o copie;

Alte documente necesare

Pe lângă aceste documente, este posibil să mai fie necesare următoarele:

 • Fotografii recente de tip buletin;
 • Formularul tipizat de cerere pentru obținerea permisului auto categoria B;
 • Dovada plății taxelor aferente procesului de obținere a permisului auto.

Este important să verifici cerințele specifice ale instituției responsabile cu eliberarea permiselor auto din zona ta, deoarece pot exista variații minore în ceea ce privește documentele necesare.

Acum că ai o imagine clară asupra actelor necesare pentru obținerea permisului auto categoria B, poți aborda acest proces cu încredere și să te pregătești pentru a deveni un șofer responsabil și în siguranță pe drumurile publice!

Întrebări frecvente

În continuare, prezentăm unele întrebări frecvente referitoare la obținerea permisului auto categoria B:

Întrebare Răspuns
Cât durează să obțin permisul auto categoria B? Timpul necesar poate varia în funcție de fiecare caz în parte și de instituția responsabilă cu eliberarea permiselor, dar în medie procesul poate dura câteva luni.
Pot să încep pregătirea practică înainte de a avea toate documentele necesare? Da, poți începe pregătirea practică, dar nu poți susține examenul practic până nu ai toate documentele cerute completate.
Este necesar să fac o programare pentru susținerea examenelor? Da, de obicei este necesar să faci o programare prealabilă pentru a susține atât examenul teoretic, cât și pe cel practic.

Aceste întrebări și răspunsuri ar trebui să ofere claritate și să te ajute să navighezi mai ușor prin procesul de obținere a permisului auto categoria B.


Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu