Acte necesare vânzare auto de pe firmă pe persoană fizică

Achiziționarea unei mașini înmatriculate în România de la o firmă către o persoană fizică implică respectarea unor proceduri specifice și obținerea unor documente necesare. În acest articol, vom explora în detaliu toate actele necesare pentru a efectua această tranzacție în conformitate cu legislația în vigoare.

Cumpăr mașina înmatriculată în România

Atunci când dorești să cumperi o mașină înmatriculată în România de la o firmă, trebuie să te asiguri că ai toate documentele necesare pentru a finaliza tranzacția cu succes și fără probleme legale.

Cum se cumpără o mașină?

Pentru a cumpăra o mașină înmatriculată în România de la o firmă, trebuie să urmezi următorii pași:

  • Verifică starea mașinii: Înainte de a face achiziția, este esențial să efectuezi o inspecție detaliată a mașinii pentru a te asigura că este într-o stare bună și corespunde nevoilor tale.
  • Negociază prețul: Stabilește un preț corect pentru mașină și negociază-l cu firma vânzătoare.
  • Întocmește un contract de vânzare-cumpărare: Asigură-te că întocmești un contract de vânzare-cumpărare în conformitate cu legislația în vigoare și că toate detaliile tranzacției sunt clar specificate.
  • Asigură-te că ai toate actele necesare: Înainte de a finaliza tranzacția, verifică că ai toate actele necesare atât din partea vânzătorului, cât și din partea cumpărătorului.
  • Plătește taxa de înmatriculare: După ce ai finalizat tranzacția, plătește taxa de înmatriculare pentru a putea înregistra mașina pe numele tău.

Este important să fii bine informat și să te asiguri că urmezi toți pașii legali pentru a evita eventualele probleme în viitor.

Documentele necesare pentru înregistrarea mașinii pe numele tău

După ce ai finalizat achiziționarea unei mașini înmatriculate în România de la o firmă, următorul pas este să înregistrezi mașina pe numele tău. Aceasta implică obținerea unor documente specifice, iar procesul poate varia în funcție de situație. Iată ce documente ar putea fi necesare:

Documente Descriere
Certificatul de înmatriculare Acesta este documentul care atestă că mașina este înregistrată în România și indică numărul de înmatriculare al vehiculului.
Cartea de identitate a mașinii (CIV) Este un document care conține informații despre mașină, precum seria de șasiu, marca, modelul, capacitatea cilindrică și alte detalii tehnice.
Actul de identitate al cumpărătorului Este necesar pentru a confirma identitatea cumpărătorului și a stabili cine este noul proprietar al mașinii.
Contractul de vânzare-cumpărare Documentul care atestă încheierea tranzacției dintre vânzător și cumpărător și care specifică condițiile acesteia.
Chitanța de plată a taxei de înmatriculare Este dovada plății taxei de înmatriculare, necesară pentru înregistrarea mașinii pe numele noului proprietar.

Întrebări frecvente

1. Care este primul pas după achiziționarea unei mașini de la o firmă?

2. Ce document atestă că mașina este înregistrată în România?

3. De ce este necesară cartea de identitate a mașinii?

4. Ce informații conține contractul de vânzare-cumpărare?

5. Cum se obține chitanța de plată a taxei de înmatriculare?


Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu