Ce trebuie sa ai in masina

Fie că ești șofer de cursă lungă sau doar un conducător auto obișnuit, există anumite lucruri esențiale pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână în mașina ta. Aceste elemente nu numai că îți pot face viața mai ușoară, dar și mai sigură pe drum. Iată ce trebuie să ai în mașina ta:

Instrumente și echipamente pentru siguranță

1. Roată de rezervă, scule de schimbare a anvelopelor și cric – Acestea sunt esențiale în cazul în care ai o pană și trebuie să schimbi roata.

2. Trusa de prim-ajutor – Aceasta ar trebui să conțină bandaje, pansamente, soluții dezinfectante și alte articole esențiale pentru primul ajutor în caz de accident.

3. Triunghiuri reflectorizante – Acestea trebuie să fie folosite pentru a avertiza ceilalți șoferi în cazul în care ai o problemă și trebuie să oprești pe marginea drumului.

4. Extinctor auto – Un extinctor mic și ușor este o măsură importantă de siguranță în caz de incendiu.

Echipamente de confort

1. Hărți sau GPS – Chiar dacă folosești un GPS pe telefonul tău, este întotdeauna bine să ai și o hartă fizică la îndemână, în cazul în care te afli într-o zonă cu semnal slab.

2. Încărcător de telefon auto – Cu toții depindem de telefoanele noastre pentru a rămâne conectați și informați pe drum. Un încărcător auto este o necesitate.

3. Perne și pături – În special pentru călătoriile mai lungi, acestea pot face călătoria să fie mai confortabilă pentru pasageri.

4. Suport pentru cești de cafea sau băuturi – Dacă bei cafea sau alte lichide în timp ce conduci, un suport pentru băuturi te poate ajuta să eviți vărsarea acestora în mașină.

Echipamente de iarnă

1. Lanțuri antiderapante sau anvelope de iarnă – Dacă locuiești într-o zonă cu ierni reci, acestea sunt esențiale pentru a asigura o tracțiune adecvată pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață.

2. Racletă și lichid de dezghețare – Pentru a-ți curăța parbrizul și a elimina gheața în diminețile reci de iarnă.

Echipamente de supraviețuire

1. Apă și mâncare neperisabilă – În cazul în care rămâi blocat pe drum sau în trafic pentru o perioadă mai lungă de timp.

2. Lanterna și baterii de rezervă – Pentru a-ți asigura iluminarea în cazul în care te afli într-o situație de urgență în întuneric.

3. Pelerină de ploaie sau umbrelă – Pentru a te proteja de ploaie în timpul opririlor pe drum.

Ce trebuie să am întotdeauna în mașină pentru siguranță?

Pentru siguranță, ar trebui să ai întotdeauna o roată de rezervă, scule de schimbare a anvelopelor, trusa de prim-ajutor, triunghiuri reflectorizante și un extinctor auto în mașina ta.

De ce este important să am lanțuri antiderapante sau anvelope de iarnă?

Lanțurile antiderapante sau anvelopele de iarnă sunt esențiale în zonele cu ierni reci pentru a asigura o tracțiune adecvată pe drumurile acoperite de zăpadă și gheață, reducând astfel riscul de accidente.

Ce trebuie să am pentru confort în mașină?

Pentru confort, ar trebui să ai hărți sau GPS, un încărcător de telefon auto, perne și pături, și un suport pentru cești de cafea sau băuturi în mașina ta.

Care sunt elementele esențiale pentru supraviețuire în mașină?

Pentru supraviețuire, ar trebui să ai apă și mâncare neperisabilă, o lanternă cu baterii de rezervă, o pelerină de ploaie sau o umbrelă în mașina ta, în cazul în care te afli într-o situație de urgență.


Vezi și:

Photo of author

Marius

Lasă un comentariu