Consumul Nissan Qashqai 1.6 benzina

Nissan Qashqai este unul dintre cele mai populare SUV-uri de pe piață, apreciat pentru designul său modern, confortul oferit și tehnologiile avansate pe care le integrează. În acest articol, ne concentrăm pe consumul său de carburant în varianta cu motorizare pe benzină de 1.6 litri.

Performanțe și eficiență

Motorul pe benzină de 1.6 litri oferă un echilibru excelent între performanță și eficiență. Cu o putere adecvată și un cuplu rezonabil, acest motor se descurcă bine în diferite condiții de condus, indiferent dacă este vorba despre oraș sau autostradă.

Consum urban și extraurban

În condiții de trafic urban aglomerat, consumul de combustibil al Nissan Qashqai 1.6 benzina poate fi în jur de 8-10 litri la 100 de kilometri, în funcție de stilul de condus și de condițiile de trafic. Pe autostradă sau în afara orașului, consumul scade semnificativ, ajungând în medie între 6 și 8 litri la 100 de kilometri, asigurând o autonomie mai mare și o eficiență crescută pe distanțe lungi.

Factori influențatori

Mai mulți factori pot influența consumul de combustibil al Nissan Qashqai 1.6 benzina, printre care se numără:

  • Stilul de condus al șoferului;
  • Calitatea și presiunea pneurilor;
  • Starea de întreținere a vehiculului;
  • Condițiile meteo și de trafic;
  • Greutatea și încărcătura mașinii.

Nissan Qashqai 1.6 benzina este o alegere populară pentru cei care caută un SUV compact, versatil și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Cu performanțe echilibrate și un consum rezonabil atât în oraș, cât și pe distanțe lungi, acest model rămâne o opțiune atractivă pentru mulți șoferi.

Întrebări frecvente

Care este consumul mediu în combinație urbană și extraurbană?

Pentru Nissan Qashqai 1.6 benzina, consumul mediu într-un mediu urban aglomerat se situează în general între 8 și 10 litri la 100 de kilometri. Pe de altă parte, în condiții extraurbane, cum ar fi pe autostradă sau în afara orașului, acesta scade semnificativ, ajungând în medie între 6 și 8 litri la 100 de kilometri.

Ce factori influențează consumul de combustibil?

Mai mulți factori pot influența consumul de combustibil al Nissan Qashqai 1.6 benzina, printre care se numără: stilul de condus al șoferului, calitatea și presiunea pneurilor, starea de întreținere a vehiculului, condițiile meteo și de trafic, precum și greutatea și încărcătura mașinii.

Factori influențatori Impactul asupra consumului de combustibil
Stilul de condus al șoferului Potrivirea vitezei și accelerarea treptată pot reduce consumul de combustibil.
Calitatea și presiunea pneurilor Pneuri subumflate sau uzate pot duce la o eficiență redusă a combustibilului.
Starea de întreținere a vehiculului Un motor bine întreținut și filtre de aer curate pot contribui la o eficiență mai mare a combustibilului.
Condițiile meteo și de trafic Traficul dens sau condițiile meteorologice nefavorabile pot crește consumul de combustibil.
Greutatea și încărcătura mașinii O mașină mai grea sau încărcată poate necesita mai mult combustibil pentru a se deplasa.


Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu