De ce curge uleiul din drujba

Uleiul care curge din drujba poate ridica multe întrebări, dar este important să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți fenomenul și să aflați ce se întâmplă atunci când nivelul uleiului este prea scăzut sau când turbina funcționează la capacitate maximă.

De ce este important uleiul în drujba?

Uleiul într-o drujbă are un rol crucial în asigurarea funcționării corecte a motorului și a lanțului. Uleiul lubrifiază lanțul și lantul, reducând uzura și prelungind viața utilă a drujbei. Fără ulei, lanțul se poate supraîncălzi și se poate deteriora rapid, ceea ce duce la costuri ridicate de întreținere.

De ce curge uleiul din drujba?

Există mai multe motive pentru care uleiul poate curge din drujba ta:

  • 1. Nivelul de ulei este prea mare: Dacă umpleți rezervorul de ulei prea mult, presiunea crescută poate determina uleiul să curgă prin orificiile de scurgere.
  • 2. Uleiul este prea subțire: Uleiul incorect poate fi prea lichid, ceea ce îl face să curgă în exces.
  • 3. Uleiul este de proastă calitate: Uleiul de calitate slabă poate conține aditivi care îl fac să devină mai lichid, ceea ce duce la scurgeri.
  • 4. Orificiile de scurgere sunt blocate: Dacă orificiile prin care uleiul ajunge la lanț sunt blocate cu resturi de rumeguș sau murdărie, acest lucru poate determina curgerea necontrolată a uleiului.

Ce se întâmplă dacă mergi cu nivelul de ulei la minim?

Mergând cu nivelul de ulei la minim, riști să avariezi grav drujba. Uleiul are rolul de a lubrifia lanțul și lantul pentru a preveni uzura excesivă. Dacă nu este suficient ulei, lanțul se poate supraîncălzi și poate fi necesară înlocuirea sa. Așadar, este esențial să menții întotdeauna nivelul de ulei la un prag adecvat pentru a evita avarii costisitoare.

Ce se întâmplă când o ia turbina pe ulei?

Când turbina unei drujbe funcționează la capacitate maximă, poate să ia uleiul într-un ritm mai rapid. Acest lucru se întâmplă de obicei în condiții de lucru extreme sau atunci când drujba este supraîncălzită. Este important să țineți cont de acest aspect și să alimentați drujba cu ulei în mod corespunzător atunci când efectuați lucrări solicitante.

Este esențial să înțelegem importanța corectării scurgerilor de ulei din drujba noastră și să avem grijă de nivelul de ulei și calitatea acestuia. În plus, trebuie să fim atenți la cerințele specifice ale drujbei noastre, în special atunci când efectuăm lucrări intense. Prin respectarea acestor sfaturi, vom prelungi viața utilă a drujbei și vom economisi bani în proces.

De ce curge uleiul din drujba?

Uleiul poate curge din drujba din mai multe motive, inclusiv nivelul prea mare de ulei, uleiul de proastă calitate, sau orificiile de scurgere blocate.

Ce se întâmplă dacă mergi cu nivelul de ulei la minim?

Dacă mergi cu nivelul de ulei la minim, riști să avariezi grav drujba, deoarece lanțul nu va fi corect lubrifiat, ceea ce poate duce la uzură excesivă și costuri ridicate de înlocuire a lanțului.

Ce se întâmplă când o ia turbina pe ulei?

Când turbina unei drujbe funcționează la capacitate maximă, poate să ia uleiul mai rapid. Aceasta se întâmplă de obicei în condiții solicitante de lucru. Asigurați-vă că alimentați drujba cu ulei în mod corespunzător în astfel de situații pentru a evita defecțiunile.


Vezi și:

Photo of author

Kermuz

Lasă un comentariu